- Nauja


Kodas: 4779049860390
Sudedamosios dalys: pluoštinių kanapių žiedai ir lapai (50%), čiobrelių lapai (50%)
Kilmės šalis: Lietuva
Bancha yra žalia arbata su aukso geltonumo atspalviu. Ji turi šiek tiek rūgštų skonį ir ryškų graikiško riešuto poskonį, kuris atsiranda dėl didelio taninų kiekio. Japonijoje bancha laikoma kasdienine arbata ir dažnai patiekiama su maistu. Ją galima gerti visą dieną, nes joje kofeino yra 70 % mažiau nei gyokuro. Dėl pailginto fotosintezės ciklo bancha pasižymi didesniu taninų kiekiu nei kitos arbatos. Taninai – taip pat žinomi kaip tanoidai – turi priešuždegiminį ir detoksikuojantį poveikį. Kaip ir kitos japoniškos žaliosios arbatos, bancha yra turtingas katechinų ir antioksidantų šaltinis.
Japonų išradimas hojicha gaminamas skrudinant sencha žaliosios arbatos lapelius. Kepant ant grotelių arbatos lapeliai įgauna tamsiai rudą spalvą ir nepakartojamą medienos aromatą,Skrudinimas sumažina hojicha kofeino kiekį, todėl ji yra viena iš labiausiai mėgstamų vakarinių arbatų.
Tradicinis sencha žaliosios arbatos ir skrudintų rudųjų ryžių grūdelių mišinys. Išmirkę ryžiai suteikia gaivų, saldaus sviesto skonį, riešutų aromatą ir šviesiai geltoną atspalvį.Yra žinoma, kad Genmaicha padeda virškinimo sistemai ir tradiciškai vartojama valgio metu.
Saldi ir gaivinanti žalioji arbata su žolės ir šiek tiek sūroku skoniu. Tai pati populiariausia arbata Japonijoje ir tobula švelni įžanga į žaliosios arbatos džiaugsmus. Ši užpilta arbata sukuria sodrų skonį ir žalsvai auksinę spalvą.Sencha arbata puikiai tinka dienos pradžiai.
Lengvos oksidacijos pavasarinis nepalietiškas ulongas su delikačiu vaisių ir riešutų saldumu, gėlišku aromatu.
Antrojo metų derliaus arbata su išraiškingu kaulavaisių skoniu ir delikačių prieskonių aromatu. Išraiškingo skonio ir aromato arbata, gaminama tik birželio ir liepos mėnesiais Nepalo aukštumose.
Intensyvaus ir Išraiškingo žoliško skonio žalioji arbata iš Himalajų. Mūsų rekomendacija intensyvesnių žaliųjų arbatų mėgėjams.