- Nauja


Kodas: 4779049860420
Sudedamosios dalys: pluoštinių kanapių žiedai ir lapai (50%), mėtų lapai (50%).
Kilmės šalis: Lietuva
Laukinių erškėčių vaisių arbata mūsų kraštuose geriama nuo seno. Natūralus saldžiarūgštis jėgų šaltinis padeda atsilaikyti prieš orų permainas. Arbatą mėgsta vaikai, ji puikiai tinka gaminti gaiviuosius gėrimus.
Kombučia yra gaminama iš vandens, arbatos, cukraus ir kombučios kultūros (gerųjų bakterijų ir mielių simbiozė). Šie ingredientai palikti fermentuotis šiltoje aplinkoje, pagamins Jums skanų, gaivų ir maistinėmis medžiagomis turtingą gėrimą. Su šiuo rinkiniu po savaitės pasigaminsite 1l. kombučios, kurios kiekį kas savaitę galėsite didinti, nes arbatos grybas vis didės.
Unikalus šios juodosios arbatos apdirbimo procesas Jus apdovanos saldžių prieskonių skoniu su karamelės ir džiovintų slyvų niuansais.
Bancha yra žalia arbata su aukso geltonumo atspalviu. Ji turi šiek tiek rūgštų skonį ir ryškų graikiško riešuto poskonį, kuris atsiranda dėl didelio taninų kiekio. Japonijoje bancha laikoma kasdienine arbata ir dažnai patiekiama su maistu. Ją galima gerti visą dieną, nes joje kofeino yra 70 % mažiau nei gyokuro. Dėl pailginto fotosintezės ciklo bancha pasižymi didesniu taninų kiekiu nei kitos arbatos. Taninai – taip pat žinomi kaip tanoidai – turi priešuždegiminį ir detoksikuojantį poveikį. Kaip ir kitos japoniškos žaliosios arbatos, bancha yra turtingas katechinų ir antioksidantų šaltinis.
Ši aromatinga ceremoninė Matcha yra smaragdo spalvos ir pasižymi saldžiarūgščiu umami skoniu su gėlių natomis, neturi nė trupučio kartumo. Išplakta suformuoja nuostabią putą ir yra viena iš kvapniausių Matcha arbatų, kurių mums yra tekę ragauti.
Šios juodųjų lapų arbatos skonis yra tikrai išskirtinis, šiek tiek gėlėtas, su pastebimais medaus ir prieskonių atspalviais. Juodoji arbata wakoucha puikiai tinka patiekalams ir desertams, kurių saldumą subtiliai laužo kartaus arbatos atspalvis. Kaip ir bet kuri kita juodoji arbata, nuskinta wakoucha yra džiovinama ir fermentuojama, o tai išskiria ją iš žaliosios arbatos. Šio proceso rezultatai – tamsi wakoucha spalva, šiek tiek žemiškas skonis ir sumažėjęs kofeino kiekis. Juodosios arbatos gėrimas gerina virškinimo sistemą. Kadangi Japonijoje nėra daug ūkininkų, kurie ryžtųsi auginti ir perdirbti juodąją arbatą, japoniška wakocha tebėra neįprastas delikatesas.
Nepalietiška baltoji arbata, kurios skonyje susipina gėlių ir šviežios žolės niuansai.
Pilnai oksiduota, tačiau labai švelni Himalajų juodoji arbata su medaus ir salyklo užuominomis. Šios arbatos aromatas yra labai išraiškingas, skonis primena miško medų ir šokoladą su giliu salyklo poskoniu. Viena prabangiausių Nepalo arbatų ir mūsų Nr.1 rekomendacija juodųjų arbatų mėgėjams.
Antrojo metų derliaus arbata su išraiškingu kaulavaisių skoniu ir delikačių prieskonių aromatu. Išraiškingo skonio ir aromato arbata, gaminama tik birželio ir liepos mėnesiais Nepalo aukštumose.