Agaras, 10g Provita
Pekelio turinio pakanka maždaug 1.4 litrams vandens (7g vienam litrui). Vandenį užvirkite ir įmaišykite miltelius. Galima įpilti citrinos ar bet kokio kito vaisiaus sulčių. Tinka džemų bei žele gamybai.
Rasta 299 prekės(-ių).
Pekelio turinio pakanka maždaug 1.4 litrams vandens (7g vienam litrui). Vandenį užvirkite ir įmaišykite miltelius. Galima įpilti citrinos ar bet kokio kito vaisiaus sulčių. Tinka džemų bei žele gamybai.
Tinka troškinimui, kepimui bei desertų gamybai. Pagardinkite košes, salotas, kepkite blynus. Gali būti kaitinamas aukštoje temperatūroje.
Čija sėklos yra puikus augalinis omega riebiųjų rūgščių (ypač Omega 3) ir lengvai pasisavinamų baltymų šaltinis, suteikiantis visas būtinąsias amino rūgštis. Taip pat jose daug antioksidantų ir tirpios ląstelienos - net 10 gramų (arba 33% rekomenduojamos paros normos) dviejuose šaukštuose. Čija sėklose daug kalcio, fosforo, magnio, mangano ir kitų mineralų. Jose nėra gliuteno.
Barstykite ant košių ar salotų, berkite į kokteilius, sriubas, augalinį jogurtą ar kepinius vietoj linų sėklų ar aguonų. Čija sėklos puikiai sutirština kokteilius, sriubas, gali būti naudojamos gaminant čiją pudingą. Taip pat čija gali būti naudojamos kaip kiaušinių pakaitalas kepiniuose: sumaišyti 1 šaukštį sėklų su 3 šaukštais vandens ir leisti pastovėti 15 minučių.
Bulvių traškučiai su morkomis, brokoliais ir burokėliais - nekaltai kepti (ne gruzdinant riebaluose, o orkaitėje)!