

Kodas: 5011766010139
Sudėtis: miltų mišinys (ryžiai, bulvės, tapijoka, kukurūzai, grikiai). BE: GLITIMO, PIENO, RIEŠUTŲ, SOJOS, KIAUŠINIŲ, KVIEČIŲ.
Energinė vertė | per 100g |
---|---|
Energy | 1498kJ |
353kcal | |
Fat | 1.3g |
of which saturates | 0.3g |
Carbohydrate | 79.9g |
of which sugars | 0.2g |
Fibre | 0.8g |
Protein | 5.0g |
Salt | <0.03g |
Tik įpilkite vandens ir įmaišykite šaukštelį tahini arba alyvuogių aliejaus - ir humusas paruoštas!
Paruošimo būdas: kruopščiai sumaišykite falafelių mišinį su 330-350 ml šalto vandens, įpilkite aliejaus, palikite pastovėti 5-10 minučių. Tada drėgnomis rankomis formuokite falafelius ir kepkite kol gražiai pagels.
Čija sėklos yra puikus augalinis omega riebiųjų rūgščių (ypač Omega 3) ir lengvai pasisavinamų baltymų šaltinis, suteikiantis visas būtinąsias amino rūgštis. Taip pat jose daug antioksidantų ir tirpios ląstelienos - net 10 gramų (arba 33% rekomenduojamos paros normos) dviejuose šaukštuose. Čija sėklose daug kalcio, fosforo, magnio, mangano ir kitų mineralų. Jose nėra gliuteno.
Barstykite ant košių ar salotų, berkite į kokteilius, sriubas, augalinį jogurtą ar kepinius vietoj linų sėklų ar aguonų. Čija sėklos puikiai sutirština kokteilius, sriubas, gali būti naudojamos gaminant čiją pudingą. Taip pat čija gali būti naudojamos kaip kiaušinių pakaitalas kepiniuose: sumaišyti 1 šaukštį sėklų su 3 šaukštais vandens ir leisti pastovėti 15 minučių.
Pilno grūdo, mažiau apdirbtas kuskusas. Tinka mirkymui.
MAISTINĖ VERTĖ 100g | ||
Energinė vertė kJ / kcal | 1397/338 | |
Riebalai | 1,5 | g |
iš kurių sočiųjų riebalų | 0,4 | g |
Angliavandeniai | 65 | g |
iš kurių cukrų | 3 | g |
Baltymai | 12 | g |
Skaidulos | 0 | g |
Druska | 0,05 | g |